Mindre aftryk og
mere selvkærlighed

Vi vil hjælpe menstruerende med at minimere deres aftryk på miljøet, men vi vil også hjælpe dig til mere selvkærlighed. Derfor har vi fokus på den gode pasform, bæredygtige materialer og let tilgængelige bind. Traditionelle bind, hvoraf størstedelen er fremstillet af plastik og bomuld, er meget miljøbelastende. Der bruges op mod 29.000 l vand til 1 enkelt kg bomuld, hvorforuden store mængder pesticider og den lange fragt.

Hamp er en hårdfør plante og kan klare sig uden pesticider, dyrkes i Europa og bruger kun 1000 l vand under dyrkningen.

Plastik i naturen?

Vidste du, at bind er på top 10 listen over plastikprodukter, der havner i naturen? Langt størstedelen af bind på markedet i dag består af op mod 90% plastik.

I stedet for bruger vi hampefibre, som har et fiberudbytte, der er tre gange så højt som bomuld. Det vil sige, at man kan nøjes med at bruge en tredjedel af jordarealet for samme udbytte.

Mindre aftryk og mere selvkærlighed.

Vi vil hjælpe menstruerende med at minimere deres aftryk på miljøet, men vi vil også hjælpe dig til mere selvkærlighed. Derfor har vi fokus på den gode pasform, bæredygtige materialer og let tilgængelige bind. Traditionelle bind, hvoraf størstedelen er fremstillet af plastik og bomuld, er meget miljøbelastende. Der bruges over 5000 l vand til 1 enkelt kg bomuldsfibre foruden store mængder pesticider og sprøjtemidler, og dertil kommer den miljøbelastende fragt.

Slut med plastik i naturen.

Vidste du, at bind er på top 10 listen over plastikprodukter, der havner i naturen? Derfor bruger vi hampefibre, som kun bruger 1/5 mængde vand, sammenlignet med bomuld. Planten, vi bruger, har ikke brug for pesticider eller andre sprøjtemidler, og så har den et fiberudbytte der er 3 gange så højt som bomuld. Det vil sige, at man kan nøjes med at bruge en tredjedel af jordarealet for samme udbytte. Langt størstedelen af bind på markedet i dag består af 90% plastik lavet af råolie. Plastik lavet af råolie har et højt CO_2 fodaftryk, og derfor undgår vi det i vores produkter. I stedet bruger vi bl.a. biofolie, der er certificeret til hjemmekompost og har et CO_2 fodaftryk, som kun er ca. 1/10 af det plastik som bliver brugt i dag.

FN's verdensmål

Rent vand og sanitet

Rent vand er en vigtig og knap ressource. I den konventionelle produktion af intimprodukter indgår bomuld, som kræver enorme mængder vand i bearbejdningsprocessen. Derudover bruges pesticider under dyrkning, som er med til at forurene grundvandet. Det vil vi lave om på hos Mewalii. Derfor laves vores produkter af hampefibre og biofolie, som hverken indeholder pesticider eller kræver store mængder vand i produktionen.

Ansvarligt forbrug og produktion

Når vi vælger producenter og nye samarbejdspartnere, er det vigtigt for os, at de deler vores væredier omkring bæredygtighed.
Vores mål er at udvilke det bind med det laveste carbon footprint. Derfor har vi hele vores værdikæde i Europa for at have kortest mulig fragt og være tæt på vores partnere.

FN's verdensmål i kernen

Nr. 6 - Rent vand og sanitet

Rent vand er en vigtig og knap ressource. I den konventionelle produktion af intimprodukter indgår bomuld, som kræver enorme mængder vand i bearbejdningsprocessen. Derudover bruges pesticider under dyrkning, som er med til at forurene grundvandet. Det vil vi lave om på hos Mewalii. Derfor laves vores produkter af hampefibre og stivelse, som hverken indeholder pesticider eller kræver store mængder vand i produktionen. Hampen, der indgår i vores produktion, behøver nemlig hverken pesticider eller andre kemikalier under dyrkning, da den klarer sig selv uden.

Nr. 12 - Ansvarligt forbrug og produktion

Gennem vores kommunikation, herunder på medier og vores emballage, vil vi sprede viden om, hvordan man skaber sig en bæredygtig livsstil. Men vi vil ikke kun tale, vi vil også gå forrest. Det gør vi ved at sikre, at vi har en 360-graders tilgang til bæredygtighed. Det gælder for eksempel i vores produktion, hvor vi kun bruger materialer, der ikke indeholder pesticider, og som kan dyrkes i Europa, for at undgå lang transport. Men det gælder også, når vi vælger materialer til vores emballage, eller vi beslutter, at man ikke kan få abonnements-boksen hver måned, for at mindske transporten. Det er vigtigt for os at være transparente, så vi kan inspirere andre virksomheder og presse konkurrenterne til en mere holdbar produktion. Vores mål er at have det laveste carbon footprint af alle i hele intimproduktsbranchen.