mewalii

Iværksætteri på SDU

26.01.2024

For Simone Westergaard og Frederikke Dahl er modgang ikke en grund til at give op. De konstaterer, at der er masser af lejligheder til at gå i panik som iværksætter. For eksempel når det første testbind bogstaveligt talt falder fra hinanden. Eller en samarbejdspartner stjæler ens ide.

 

29.01.2024

Efter et år, der har budt på nedtur efter nedtur, kan de to iværksættere Simone Westergaard og Frederikke Dahl fra Mewalii endelig juble over at kunne lancere deres bæredygtige bind. – Men i virkeligheden er vi kun ved begyndelsen. Produktet er lykkedes, men det er virksomheden ikke endnu, for det er først nu, vi skal ud at sælge vores produkt, siger Frederikke Dahl.

10.01.2024

De to kvinder har tidligere vundet adskillige priser for deres bæredygtige idé, som nu er i produktion og kan købes på deres webshop.

 

30.11.2023

– Mewalii er en fortjent vinder på grund af deres innovative og banebrydende arbejde med at gøre et hverdagsprodukt som hygiejnebind meget mere miljøvenligt, siger Enrico Augustinus, administrerende direktør i Odense Sport & Event, som samarbejder med Odense Klimapartnerskab i uddelingen af de tre priser.

04.11.2023

”Jeg var til en fest på Midtfyns Gymnasium hvor de havde sådan nogle skabe hængende med bind og der tænkte jeg, det er jo verdens bedste ide,” fortæller Alma Kirkemann, elevrådsformand på Allikelund Gymnasium

22.09.2022

– Det vigtigste er at få vores produkt på markedet. Det håbede vi, at vi kunne sidste år, og nu håber vi, at det sker i år. Vi er nået så langt, at vi har stået med bind i hånden, som er lavet af hamp, og de første er også lavet på maskine, så vi håber, at vi i løbet af nogle få uger har produkter klar til brugertest. 

04.05.2022

Tirsdag imponerede de alle fem dommere i iværksætterkonkurrencen ‘Min idé – vores mission’ og gik direkte videre til finalen.

12.02.2022

“Vi vil lave de mest bæredygtige bind på markedet. Og vi vil gøre det nemt for menstruerende at træffe det bæredygtige valg. Det er baggrunden for, at vi skabte Mewalii.”

12.10.2021

– Vi har valgt en abonnementsmodel. Det ville være pjattet, hvis en bil skulle køre ud med bind til en uge ad gangen. Men hvis vores kunder bestiller hver tredje måned, og får det hele på en gang, sparer vi CO2. Det er helt ned i detaljerne, at vi forsøger at gøre en forskel, forklarer Simone Westergaard.

19.09.2021

Simone er den spontane og altid positive. Frederikke er mere afventende og analytisk. Men de har begge et højt drive. Og de passer perfekt sammen.

»Jeg ser ikke udfordringer, jeg ser kun muligheder. Det er godt, at Frederikke kan stoppe mig lidt,« griner Simone Westergaard.

24.09.2021

Til Simone og Frederikkes store overraskelse opdagede de, at de førerende eksperter på området alle var mænd.
– Vi synes det var vildt, at det er en så mandsdomineret verden, når det er inden for bind. Vi tænkte, at der måtte være flere kvinder, men det er mænd over det hele, siger Simone.

03.09.2021

Bag virksomheden står Frederikke Dahl og Simone Westergaard. De og virksomheden udspringer af innovationsmiljøet på SDU, og det fem m/k store dommerpanel var enige om, at Mewalii var den rette vinder.

– I har en bæredygtig løsning på noget, der sker for cirka halvdelens af jordens befolkning en gang om måneden, sagde Theresa Blegvad, adm. direktør i Danmark for Målene.

20.06.2021

 

To kvinder fra Odense har opfundet et hygiejnebind, der er lavet af plantefibre og dermed et bæredygtigt alternativ. De kæmper blot med at bevise det.

10.05.2021

Startup-duo fra Odense har opfundet et bind lavet af plantefibre, men som mange andre startups er dokumentation af bæredygtighed en udfordring. FSR foreslår digital opgradering af klimakompas

15.08.2020

De havde begge haft iværksætterdrømmen længe og drømte samtidig om at gøre noget godt for miljøet.

Men at de skulle ende med at blive ejere af en virksomhed, der udvikler plantebaserede hygiejnebind, havde ingen af dem forudset – heller ikke for halvandet år siden, da de pludselig faldt i snak.

01.09.2020
Vi hedder Frederikke og Simone, og vi har startet Mewalii for at gøre det nemt for menstruerende at være bærdygtige under menstruationen.

I 2019 sad vi med en fælles frustration om mangel på bæredygtige hygiejnebind på abonnement. Det udviklede sig hurtigt til et løfte om at ændre forbruget af intimprodukter. Lige siden, har vi arbejdet på at finde en løsning til at erstatte de konventionelle plastikfyldte bind med et mere miljøvenligt alternativ. Det har resulteret i et hampebind, som bruges præcis ligesom de bind du kender idag.

27.02.2020
I starten af Mewaliis rejse skrev Frederikke og hendes studiekammerat, Emilie, deres afgangsprojekt om udviklingen af bæredygtige bind. Her fandt de sammen frem til, at hamp er en fantastisk plante, når det kommer til bind.

20.02.2020
Første gang Mewalii så dagens lys, var i et klip på TV2 FYN i bedste sendetid. Det var stort for os dengang, og meget uvant at stå foran et kamera.

Vores mission

Bæredygtighed

Vores bind indeholder hverken bomuld, traditionel plastik, klorin eller pesticider, men er fremstillet af hampefibre, som dyrkes i Europa.

Selvkærlighed

Mewalii handler ikke kun om at passe på miljøet, men også om at gøre det bedste for din krop.

Aftabuisering

Vi vil være med til at skabe et trygt rum og nedbryde de tabuer, der ofte er forbundet med menstruation.

0
    0
    Din kurv
    Din indkøbskurv er tomTilbage til butikken